Ica Banken

ICA banken är en del i ICAs idé att göra det lite enklare för sina kunder, öka lojaliteten till företaget samt att minska butikernas kostnader för andra bank- och kreditkort. ICA har profilerat sig som en långivare med bra räntor, tydliga lånevillkor och låga avgifter. Förutom bolån erbjuder de också försäkringar, bankkort, blancolån och lönekonto. Det mesta man kan behöva från en bank, alltså.

Även om ICA som bolag har funnits i många, många år, kom inte ICA banken förrän 2001. Huvudkontoret ligger i Solna, men kundservice och support finns i Borås. Idag uppgår antalet anställda till ungefär 300.

Banken har kommit att bli en av Sveriges största, med över tre och en halv miljon kunder, där nästan en halv miljon använder sig av banktjänsterna. Därtill är ungefär 360 000 kunder ägare av något av företagets bankkort.

Så mycket kostar ett bolån hos ICA Banken

Säg att du vill låna 1 000 000 kronor och gör det till följande villkor:

  • Rak amortering
  • En löptid på 40 år
  • Månadsbetalning med autogiro (ingen extra kostnad)
  • Får en högst genomsnittlig ränta på 1,59 % * (och därmed effektiv ränta på 1,60 %)

Med dessa villkor blir det totala beloppet att betala tillbaka för ditt miljonlån 1 318 662 kronor, vilket motsvarar en månadsavgift på 2 747 kronor som betalas tillbaka över ett tidsspann på 480 månader. Räkneexemplet förutsätter att räntan inte förändras under hela lånets löptid (40 år). Själva kreditgivaren är SBAB Bank, som ICA samarbetar med.

* Procentsatsen är ICA Bankens genomsnittliga 3-mån boränta från februari 2017. Den här beräkningen utgår från villkorsändrade samt nyutbetalade bolån från månaden.